Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Česta pitanja i odgovori

Šta je Iznajmljivanje.ba

Iznajmljivanje.ba je portal koji je namijenjen samo za iznajmljivanje nekretnina. Bilo da se radi o stanovima, kućama, sobama, apartmanima, poslovnim prostorima, garažama. Dakle, portal Iznajmljivanje.ba je specijalizovan samo za iznajmljivanje nekretnina, nije dozvoljeno postavljanje oglasa za prodaju nekretnina. 

Ko može postaviti oglas?

Oglase mogu postaviti sva fizička i pravna lica. Fizička lica mogu oglase postavljati potpuno besplatno.

Da li je potrebna registracija na portalu?

Pregledati oglase mogu i gosti, ne moraju biti registrovani. Samo registrovani korisnici imaju mogućnost da postavljaju oglase.

Kako se registrovati na portalu?

U gornjem meniju imate opciju Registracija. Popunite formular i kliknite na Sačuvaj. Nakon toga potrebno je da pristupite e-mailu kog ste naveli u formularu, da bi potvridili registraciju (jednim klikom na link u e-mailu).

Nakon toga, u gornjem meniju imate opciju Prijava. Upišite svoje Username i password i kliknite na Log in.

 

Da li je besplatno?

Apsolutno. Objava oglasa za fizička lica je potpuno besplatna.

Da li mogu dati svoju ponudu za oglas?

Naravno, kada nađete nekretninu koja Vas zanima, u desnoj koloni imate opciju Daj ponudu. Bez obzira što je u oglasu označena cijena iznajmljivanja, oglašivačima je odobreno da prihvataju i ponude od korisnika portala. Možete upisati cijenu koju bi Vi platili za određenu nekretninu, na ponuđaču je, da li će prihvatiti ili odbiti.

Da li se mogu pregledati nekretnine koju su npr. samo iz Grbavice, ili samo sa Koševa?

Da. Konkretno za grad Sarajevo možete pretražiti nekretnine samo za određenu opštinu ili samo za odreženo naselje. Npr. možete izlistati samo nekretnine koje su oglašene pod rubrikom Dolac Malta.

Kako mogu vidjeti, koliko je udaljena nekretnina koja me zanima od mene?

Kada izlistate oglase, u sklopu oglasa imate opciju Prikaži udaljenost. Kada vam se prikaže udaljenost (km), kliknite još jednom da udaljenost koja vam je prikazana da bi dobili tačnu putanju, kako da dodjete do te nekretnine.

Postoji li opcija primanja privatnih poruka na portalu?

Da. Svaki logovani korisnik može primati ili slati privatne poruke drugim korisnicima. Ukoliko imate pitanje za oglašivača, kliknite u oglasu na opciju Kontaktiraj oglašivača. Kada dobijete odgovor od oglašivača, u gornjem desnom uglu menija, dobit ćete poruku.

Da li mogu postaviti javno pitanje oglašivaču?

Da. Kada otvorite oglas za koji ste zainteresovani, imate opciju Pitanja. Ukoliko imate Facebook profil, možete postaviti javno pitanje oglašivaču. 

Šta su kratkoročni oglasi?

Kratkoročni oglasi se koriste za nekretnine koje se iznajmljuju na kraći period, kao što je jedan ili više dana. Pretežno iz iznajmljuju turisti.

Šta su dugoročni oglasi?

Dugoročni oglasi se koriste za nekretnine koje se izdaju na duži period. Uglavnom se radi o periodu od šest i više mjeseci, od godinu dana i više godina.